Zijn aardbeien gezond?

Gelukkig, aardbeien zijn hartstikke gezond en volgens velen ook erg lekker, die combinatie zie je niet vaak! Er zitten weinig calorieën in aardbeien dus het past ook prima binnen een dieet. Mits je er geen lading suiker overheen gooit natuurlijk.

De voedingswaarde van aardbeien staan hieronder vermeld:

Energie Koolhydraten Eiwitten Vet
Per 100g 24kcal 6,5g 0.82g 0 gram (verzadigd)

Zoals je ziet zit er in aardbeien dus nauwelijks tot geen vet en weinig koolhydraten & calorieën. Nog een reden om aardbeien als een gezond tussendoortje te zien zijn de vitamines en mineralen die in een aardbei zitten verstopt. Onder andere Vitamine B11, Vitamine C, Kalium en Magnesium zitten in aardbeien.

Vitamine C is vanzelfsprekend nuttig voor de weerstand maar speelt ook een rol als anti-oxidant. Anti-oxidanten zijn van belang bij het bestrijden van ongeremde celdeling (woekering) welke kan uitmonden in kanker.

Aardbeienjam is niet gezond

Laat je niet verleiden tot het nuttigen van veel aardbeienjam, in deze jams zitten vaak weinig tot geen aardbeien verwerkt. Bovendien zijn er veel smaak- geur en kleurstoffen aan toegevoegd. Daarnaast zit er relatief veel suiker in aardbeienjam wat het geen gezond product maakt.

De voedingswaarde van aardbeienjam staan hieronder vermeld:

Energie Koolhydraten Eiwitten Vet
Per 100g 247kcal 60g 0,4g 0 gram (verzadigd)