Grasgevoerd of graangevoerd vlees: wat is de gezonde keuze?

Voeding

Grasgevoerd vlees wordt steeds populairder. En daar zijn twee belangrijke redenen voor: het een uitstekende keuze voor je gezondheid en voor het milieu. In dit artikel bespreken we de voordelen van grasgevoerd vlees ten opzichte van graangevoerd vlees en waarom het de overweging waard is.

Het verschil tussen grasgevoerd en graangevoerd vlees

In de meeste supermarkten vind je vooral graangevoerd vlees, of vlees van dieren die soja of maïs als voeding krijgen. Dit type vlees is doorgaans gemakkelijk verkrijgbaar en betaalbaar. Het is dus niet zo gek dat veel mensen dit vlees kopen. Maar er is een belangrijk verschil in voedingswaarde tussen graangevoerd en grasgevoerd vlees.

De voordelen van grasgevoerd vlees

Dit zijn een aantal redenen om vaker te kiezen voor grasgevoerd vlees:

  1. Rijk aan vitamine A: grasgevoerd vlees is een mooie bron van vitamine A, wat onmisbaar is voor een goede gezondheid van je ogen, hart, immuunsysteem en organen.
  2. Vitamine E: deze krachtige antioxidant, is volop aanwezig in grasgevoerd vlees. Vitamine E is belangrijk voor de gezondheid van weefsels, cellen en bloedvaten.
  3. Minder verzadigde vetten, meer gezonde onverzadigde vetzuren: grasgevoerd vlees bevat over het algemeen minder verzadigde vetten en een hoger gehalte aan gezonde onverzadigde vetzuren zoals omega-3. Dit kan bijdragen aan een gezonder hart en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
  4. Welzijn van dieren en het milieu: boerderijen die grasgevoerd vlees verkopen, hechten vaak veel waarde aan het welzijn van dieren en het milieu. Door grasgevoerd vlees te kopen, steun je deze boerderijen.

Met al deze voordelen in gedachten is het de moeite waard om af en toe te kiezen voor grasgevoerd vlees. Naast het verbeteren van je eigen gezondheid, draag je ook bij aan het behoud van het milieu en het welzijn van dieren. Wil jij meer weten over gezonde voeding of wil jij persoonlijk advies over je gezondheid? Dan kan op www.lijfloket.nl.

Vorig bericht
Hoe gaat een verzuimgesprek in zijn werk?
Volgend bericht
Wat is een EPD en wie heeft hier inzicht in?

Ook interessant