Hoe gezond zijn augurken?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, augurken zijn niet echt gezond maar gélukkig ook niet ongezond. Er zitten maar weinig voedingsstoffen in augurken die daadwerkelijk iets goed doen voor ons lichaam. Wat wel gesteld kan worden is dat augurken eten als tussendoortje een goede vervanger is voor het eten van slechte tussendoortjes. Er zitten heel weinig kilocalorieën in een augurk, per augurk slechts 8kcal en passen daarom goed in een koolhydraatarm dieet.

Zijn augurken dan ongezond? Nee! Dat zeker niet, waar je echter wel rekening mee moet houden is de hoeveelheid natrium (zout) en jodium. Als je erg veel augurken eet en dit een dagelijkse routine is, dan kun je daarmee hypertensie (hoge bloedruk) en hart- en vaatziekten in de hand werken. Hierbij geldt uiteraard dat een augurk per dag niet slecht voor je kan zijn.

Vitamine K in augurken

In augurken zit vitamine K, dit is een vitamine welke onmisbaar is voor het lichaam en onderdeel is van de stollingsmechanisme van ons lijf. Voorts zit er ook vitamine C in een augurk maar in een dusdanig kleine hoeveelheid dat je wel heel veel augurken moet eten om je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C te behalen.