Meer bewegen zonder te sporten

Om meer beweging in je leven te krijgen hoef je niet speciaal een duur sport abonnement af te sluiten. Veel mensen schrijven zich in bij de sportschool waar ze dan een jaar aan vast zitten en alleen de eerste drie maanden fanatiek gebruik van maken. Meer bewegen kan je overal zelfs tijdens werktijd, wil je weten hoe?

Meer bewegen op je werk

Heb je voornamelijk een zittend beroep dan is het zeer verstandig om regelmatig je stoel te verlaten om even te wandelen. Dit bevordert je bloedsomloop en versterkt je spieren. Mail of bel je collega van de andere afdeling niet, maar loop er via de trap er naar toe. Ook tijdens je lunchpauze is een wandeling maken op hoog tempo net dat extra beetje beweging wat een mens nodig heeft.

Meer bewegen in je vrije tijd

Op je vrije dag kan je extra beweging krijgen door je boodschappen voortaan op de fiets of lopend te gaan doen. Zelfs bij slecht weer kan het geen kwaad om de auto eens wat vaker te laten staan. Als vrijwilliger kan je naast meer beweging ook wat goeds doen voor je medemens. Verzorgende en verpleegkundige hebben vaak geen tijd om te gaan wandelen met de mensen, als vrijwilliger kan je iets voor deze mensen betekenen door ze op te gaan halen, hun in een rolstoel en jij duwt ze langs al de mooie plekken die hun zich herinneren van vroeger.

Opties om actief meer te bewegen

Als je toch perse de bus nodig hebt om op een andere locatie te komen dan stap je voortaan één of twee haltes eerder uit en gaat verder lopen. ‘S morgens als je uit bed komt ren je eerst 10 keer de trap op en af. Tijdens het belangrijke telefoontje, privé of zakelijk loop je door het huis en blijf je niet zitten. Ga tuinieren, bukken, kruipen, lopen het zijn allemaal zeer goede bewegingen die tijdens het tuinieren aan bod komen. Elke spier in je lichaam train je door de diverse oefeningen die je doet. Je tuin is weer netjes.

Hoeveel beweging heb je minimaal nodig

Minimaal 30 minuten per dag en dat minstens vijf dagen per week. Dit zijn de minimum eisen die de kans op hart en vaatziekte, overgewicht en diabetes verkleinen. Als je een stappenteller hebt dan kan je jezelf erop instellen om dagelijks minimaal 10000 stappen te nemen, en dat ook in de weekenden.

Vorig bericht
Philips AED’s veel verkocht
Volgend bericht
Hoe een gezonde maag je gelukkig maakt

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.