Lockdown met drie weken verlengd

Met de Britse corona-variant op komst is de verlenging van de lockdown vrijwel zeker. Vanavond om 19.00 uur is er opnieuw een persconferentie waarin de nieuwe coronamaatregelen worden aangekondigd. De lockdown zal met drie weken verlengd worden en de kans op versoepelingen is erg klein.

Britse corona-variant

De Britse corona-variant van het virus lijkt in Londen voor veel problemen in de ziekenhuizen te zorgen. Volgens data uit Groot-Brittannië is de Britse variant zo hard om zich heen aan het slaan dat deze binnen een paar maanden dominant kan worden. Al blijkt uit nieuwe cijfers dat niet alleen de Britse coronamutatie flink rondwaart, maar ook het oorspronkelijke virus.

De verlenging van de lockdown lekte afgelopen week na het Catshuis-overleg al uit. De huidige besmettingscijfers in Nederland gaan voor het kabinet nog niet hard genoeg naar beneden om tot versoepeling te komen.

Scholen

Er is nog onvoldoende duidelijk over de besmettelijkheid van de Britse variant voor kinderen. In de loop van volgende week komt het RIVM met een belangrijk onderzoek dat essentieel zal zijn voor de heropening van de scholen. Uit aanvullend advies van het Outbreak Management Team (OMT) zal duidelijk worden of 25 januari een haalbare datum waarop de scholen weer open kunnen.

Vorig bericht
Kunstmatige intelligentie moet kans op IC-heropname verkleinen
Volgend bericht
Warenautoriteit adviseert om geen servies van melamine met bamboe of maisvezels meer te gebruiken.

Ook interessant