Langer fysiek en gezond met een traplift

Uncategorized

Iedereen wil natuurlijk het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Sommige mensen kiezen daarom al vroeg voor een bungalow of vergelijkbare gelijkvloerse woning, maar ook woningen met één of meer verdiepingen kunnen gemakkelijk aangepast worden zodra je merkt dat je mobiliteit achteruit gaat. Er zijn tegenwoordig namelijk erg veel mogelijkheden op het gebied van trapliften. Van complete plateauliften tot compacte staliften, voor elke trap en woning is er wel een geschikte traplift te vinden.

Compacte traplift

Veel mensen denken dat je voor een traplift een brede, rechte trap nodig hebt. Niets is echter minder waar! Moderne trapliften zijn compact en hebben slechts zeer weinig ruimte nodig. De smalle rails kunnen simpel en snel gemonteerd worden op zowel brede als smalle trappen, en ook krappe bochten zijn geen enkel probleem. Compacte trapliften zijn er in veel verschillende vormen en kunnen toegepast worden in verschillende situaties. Vaak kunnen deze trapliften in- of weggeklapt worden waardoor ze geen hinderlijk obstakel vormen als de traplift niet in gebruik is.

Langer fit en actief

Trapliften hebben nog steeds een wat stoffig imago. Vroeger waren trapliften inderdaad nogal lomp en groot, maar vandaag de dag is dat allang niet meer zo! In tegenstelling tot de heersende opvatting worden trapliften voornamelijk gebruikt door fitte en actieve mensen. Deze mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen zodat ze nog veel kunnen genieten van hun actieve levensstijl. Moeite met traplopen hoeft zo geen enkel obstakel te vormen.

Zelfstandig en comfortabel

Veel ouderen belanden in het verzorgingstehuis door een val of een vergelijkbaar ongeluk in de huiselijke omgeving. Door op tijd een traplift te installeren wordt dit risico drastisch verminderd en kan je je comfortabel en veilig door je eigen woning verplaatsen. Comfortabel oud worden in je eigen vertrouwde huis, wie wil dat nou niet? Veel mensen vinden de prijs van een traplift echter een groot obstakel en wachten daardoor lang met het installeren van een traplift. De prijs lijkt wellicht hoog, maar de kosten van een verhuizing of een verzorgingstehuis liggen nog vele malen hoger! Met het installeren van een traplift investeer je in veiligheid, comfort en zelfstandigheid. Daarnaast zijn er ook tweedehands trapliften verkrijgbaar die indien nodig aangepast kunnen worden. Zo is er voor iedereen wel een gepaste oplossing te vinden.

Vorig bericht
De sportscholen gaan open: moeten we bij nul beginnen of hebben spieren geheugen?
Volgend bericht
Is eten van brood noodzakelijk tijdens je zwangerschap om voldoende jodium binnen te krijgen?

Ook interessant