Kinderartsen gesteund in voorstel leeftijdsgrens op energiedranken

Ongeveer 75 procent van de Nederlanders steunen de kinderartsen die een leeftijdsgrens willen op de verkoop van energiedrank. Dit blijkt uit een recent onderzoek dat in opdracht van voedselwaakhond Foodwatch uitgevoerd is.

Volgens kinderartsen heeft energiedrank veel schadelijke effecten. Dit baseren ze op het grote aantal kinderen dat bij de Eerste Hulp terecht komt. De kinderartsen willen dat de verkoop van energiedrank aan kinderen onder de achttien jaar verboden wordt.

Onder ouders ligt het percentage dat voor een leeftijdgrens is nog hoger. Ongeveer 83 procent van de ouders met thuiswonende kinderen is voor een leeftijdgrens. Een minderheid van 6 procent is helemaal tegen een leeftijdsgrens.

Supermarkten Albert Heijn en Jumbo zijn tot nu toe niet bereid om een leeftijdsgrens in te voeren. Andere supermarktketens zoals Lidl en Aldi hebben dit al wel gedaan. Zij verkopen energiedrank alleen nog maar aan kinderen die 14 jaar of ouder zijn. Deze leeftijd zou wat de kinderartsen betreft ook omhoog moeten.

Staatssecretaris Blokhuis kan zich vinden in het voorstel van de kinderartsen en heeft een toezegging gedaan dit met het bedrijfsleven te bespreken in het overleg rond het preventieakkoord.

Vorig bericht
Hooikoortsseizoen al vroeg gestart
Volgend bericht
VR-bril bewezen effectief in de behandeling van hoogtevrees

Ook interessant