Het belang van bewegen in coronatijd

Bewegen, de laatste jaren wordt steeds duidelijker hoe belangrijk dit is. Bewegen vermindert het risico op heel veel ziektes, aandoeningen en klachten. Nu we in de coronatijd met zijn allen zoveel mogelijk binnen moeten blijven, is bewegen toch wat lastiger. Maar juist nu is het enorm belangrijk!

Blij met geen volledige lockdown

Daarom is het heel goed dat we niet in een volledige lockdown zitten. Nu is er nog de mogelijkheid om buiten te bewegen. Oké, het bewegen moet in je eentje gebeuren, de gezelligheid van samen sporten en bewegen is er niet. Maar we mogen nog naar buiten. Pak de rustige momenten en omgevingen om een stuk te wandelen of te fietsen.

Bewegen is het medicijn tegen veel problemen

Wetenschappers en fysiotherapeuten weten het al heel lang. Beweging voorkomt veel problemen. Artsen worden hier steeds meer bewust van en adviseren steeds meer patiënten om te gaan bewegen.

Bewegen verlaagt het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, depressie, burn-outs, rugklachten, en ga zo nog maar even door. Het is bewezen dat door bewegen medicijnen voor diabetes en hoge bloeddruk vaak niet meer nodig zijn. Daarnaast is bewegen ontzettend goed voor onze mentale gezondheid. Ook de antidepressiva zijn minder nodig als mensen meer bewegen.

Bewegen tijdens corona

Nu we voornamelijk binnen zitten, zijn we nog minder in beweging dan normaal gesproken. Maar onze weerstand en immuunsysteem verbeterd als we in beweging blijven. Ook kunnen we de stress beter aan van het thuiszitten, werk, kinderen lesgeven en geen of zeer weinig sociale activiteiten.

We moeten juist nu aan ons zelf denken. Pak je moment om te bewegen.

Tips om te bewegen tijdens de coronaperiode

  • Loop of fiets naar de supermarkt.
  • Ga, als je niet verkouden bent, geen keelpijn of koorts hebt, elke dag 30 minuten wandelen of fietsen. Maar doe dit alleen!! En in een rustige omgeving! Ga niet in het weekend de drukke natuurgebieden of parken opzoeken. Nu de avonden weer langer zijn, kun je ook ’s avonds nog een stuk wandelen.
  • Bijna elke sportschool geeft nu online lessen of heeft een youtube kanaal met thuisprogramma’s. Maak hier gebruik van.
  • Speel actief mee met je kinderen.
  • Ga lekker samen in de woonkamer dansen met je kinderen.
  • Maak een beweeg challenge met je vrienden. Denk hierbij aan squat challenge, push-up challenge of plank challenge.
  • Er zijn genoeg app’s met sportprogramma’s voor thuis. Zelfs een zeven minuten work-out programma. Je hoeft zelf niet na te denken, en in zeven minuten ben je klaar.

Kom in beweging om lichamelijke klachten te voorkomen en een positieve vibe te houden in deze moeilijke periode.

Vorig bericht
Eenvoudige havermout mug-cake ontbijt
Volgend bericht
Verzorging van je handen in de coronatijd

Ook interessant