Goede ventilatie: belangrijker dan je denkt

Preventie

We zijn tegenwoordig veel bezig met onze gezondheid. We sporten veel, we proberen zo gezond mogelijk te eten en te drinken, en steeds meer mensen stoppen met ongezonde gewoontes zoals roken. Wat helaas nog wel vaak wordt vergeten is de ventilatie van het huis. Een aantal kleine maatregelen zullen de luchtkwaliteit in jouw huis enorm verbeteren, en met de aanschaf van een ventilatiesysteem bij een professionele ventilatiewinkel ben je al helemaal op de gezonde weg.

Gezondheidsklachten

Hoofdpijn, benauwdheid, hoesten. Slechts een kleine greep uit gezondheidsklachten die kunnen ontstaan door slechte ventilatie. Ademen is niet iets waar je als gezond mens normaal gesproken veel over nadenkt, zo vanzelfsprekend is het. Als we eens naar de cijfers kijken, wordt het belang van goede lucht wat duidelijker. We ademen dagelijks zo’n 11.000 liter lucht in, en daarvan 80% binnen – onderweg in de auto, op het werk of gewoon thuis. Helaas is het zo dat de lucht binnenshuis vaak helemaal niet zo goed is. Slechte ventilatie van vochtige ruimtes kan bijvoorbeeld leiden tot ongezonde schimmels, of voor een ongezond hoog vochtgehalte in huis. Het is dus heel belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie, het hele jaar door.

Mechanische ventilatie

Je kunt zelf een aantal maatregelen treffen om de ventilatie in jouw huis te verbeteren. Zorg in ieder geval voor constante ventilatie. Dit kun je bereiken door de ventilatieroosters van ramen open te zetten. Als je geen roosters hebt kun je het best een raam op een kiertje zetten. In de winter kun je ‘stootluchten’. Dit houdt in dat je de ramen kort tegenover elkaar openzet. Zo komt er veel frisse lucht binnen, en heb je geen onnodig warmteverlies. Met een ventilatiekanaal weet je helemaal zeker dat je een optimale ventilatie hebt. Bekijk bij de ventilatieshop wat de ventilatiemogelijkheden zijn bij jou in huis, en zorg voor een optimale luchtkwaliteit en daarmee een gezondere leefomgeving.

Vorig bericht
Minder hoofdpijn dankzij ledverlichting?
Volgend bericht
FODMAP beperkt dieet bij prikkelbare darm syndroom

Ook interessant