Energielabel met aantal calorieën op sterke drank

Op flessen sterke drank komt binnenkort informatie te staan over het aantal calorieën dat erin zit. Ook komt er op het etiket informatie te staan over de ingrediënten. Dit zijn de Europese drankfabrikanten gezamenlijk overeengekomen.

Het is de bedoeling dat het energielabel eind 2020 al op een kwart van alle flessen sterke drank staat. Eind 2021 wil men dat het energielabel op de helft van de flessen staat en in 2022 moet tweederde van de flessen de extra informatie op het etiket vermeld hebben.

Een aantal voorstellen zijn begin vorig jaar door de sector gedaan. De concrete afspraken van Europese drankfabrikanten gaan verder dan de voorstellen die de sector toentertijd deed. Dit gebeurde na ruim een jaar lang onderhandelen onder leiding van Eurocomissaris Vytenis Andriukaitis. De Eurocomissaris geeft aan tevreden te zijn over het resultaat van de onderhandelingen.

Calorieën en ingrediënten

Consumenten staan vaak niet stil bij het aantal calorieën dat sterke drank kan bevatten. Met het nieuwe energielabel hoopt men de consument te beschermen tegen inname van teveel calorieën. Ook geeft het benoemen van de ingrediënten consumenten meer inzicht in wat er gedronken wordt.

Vorig bericht
Ritmisch trillende sokken bij Parkinson
Volgend bericht
Betere overlevingskansen ernstige huidkanker

Ook interessant