Eerste mens-op-mens besmetting coronavirus in Europa

Voor het eerst is er sprake van een mens-op-mens besmetting met het coronavirus in Europa. Dit is in Duitsland vastgesteld. Een 33-jarige man raakte besmet via een vrouwelijke collega die vanuit China was gereisd.

De besmette man is opgenomen op een geïsoleerde afdeling in een kliniek. Het gaat op dit moment goed met hem.

Het nieuws werd dinsdag tijdens een persconferentie bevestigd. Men vermoedde al dat de man het virus via zijn vrouwelijke collega had opgelopen. Nu is het officieel bevestigd. Al voordat de vrouw zelf ziek werd reisde zij terug naar China waar ze medische hulp kreeg voor de klachten die ze daar kreeg.

De autoriteiten zijn direct een onderzoek gestart naar met wie de man en de vrouw nog meer in contact zijn geweest. De vrees is dat het coronavirus zich via hen nog verder heeft verspreid door het land en mogelijk ook andere landen.

Volgens de officiële cijfers zijn er inmiddels al meer dan 100 mensen overleden als gevolg van besmetting met het virus. Vaak ging het bij de sterfgevallen om mensen die naast de besmetting met het virus ook andere medische problemen hadden. De Wereldgezondheidsorganisatie gaat in een spoedoverleg in Peking plannen maken over een grootschalige aanpak van het coronavirus.

Vorig bericht
Kans op overleven met kanker gegroeid
Volgend bericht
Longen van ex-rokers herstellen beter dan altijd werd gedacht

Ook interessant