Dé manier om van hoofdpijn af te komen die je nog niet kent

Hoofdpijn lijkt een onderdeel van je leven te zijn omdat je het al zolang hebt. Heb je de hoop opgegeven dat je er ooit nog vanaf komt? Je bent niet de enige die dit wel eens denkt. Duizenden mensen hebben last van (spannings)hoofdpijn die komt en gaat. Toch is er een effectieve methode om van je hoofdpijn af te komen die waarschijnlijk nieuw voor je is.

Spanningshoofdpijn zorgt voor een hevige druk op het hoofd, wat het soms moeilijk maakt om op een ‘normale’ manier verder te gaan met de dagelijkse verplichtingen. Wanneer we hoofdpijn hebben, wordt er al snel een paracetamol gepakt om de pijn te stillen. Toch is het voor je lichaam wenselijker om andere manieren te zoeken om van je hoofdpijn af te komen.

Spanningshoofdpijn wordt in veel gevallen veroorzaakt door mentale spanning. Die spanning kan veroorzaakt worden door stress, zorgen, piekeren over problemen en het niet uiten van emoties. Aangezien de mentale gezondheid zo’n grote invloed heeft op de klachten die je bij spanningshoofdpijn ervaart, is het belangrijk om hiermee aan de slag te gaan.

Wanneer je (lange tijd) last hebt van stress, kunnen de hersenen zorgen voor fysieke verandering in het lichaam. Het hele lichaam verkeert dan in een staat van stress, wat kan leiden tot een ‘noodstand’ in je lichaam. In die noodstand is onder andere de doorbloeding minder goed. Het effect hiervan is dat de conditie van spieren verslechterd, bijvoorbeeld door een zuurstoftekort in de spieren en verkramping ervan. Dit resulteert vaak tot triggerpoints in de spieren. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen (spierknopen) in de spieren. Triggerpoints kunnen zorgen voor veel pijn en hoofdpijn gerelateerde klachten.

Een fysieke klacht zoals hoofdpijn, heeft dus in veel gevallen een onderliggende, psychologische oorzaak. De aanpak van die oorzaak kan voor veel meer zorgen dan enkel verlichting van de pijn.

BreinMedicijn gebruikt een behandelmethodiek die ervoor zorgt dat je op een juiste manier leert omgaan met stress, druk en zorgen. Hierdoor zal het zelfherstellend vermogen van je lichaam zijn werk gaan doen en kan je hoofdpijn definitief verdwijnen.

Vorig bericht
De 2 belangrijkste tips om van ischias af te komen
Volgend bericht
Dankzij deze methode wordt jouw pijn tijdens het zitten verlicht

Ook interessant