Welk dieet is effectief

Leefstijl, Voeding

Het beste dieet bestaat niet. Welke het meest effectief is valt ook niet te zeggen. Je doet er in ieder geval verstandig aan om een dieet te zoeken die bij jou past, en die past bij het doel dat je wil bereiken. Dit is afhankelijk van een aantal zaken, voorbeelden zijn; hoeveel kilo je wil afvallen, of de gerechten passen bij jouw smaak en of het dieet haalbaar is.

Bij het kiezen van een dieet moet je realistisch zijn en er zeker van zijn dat het dieet haalbaar is voor jou in het dagelijks leven. Let op, er zijn diëten die een slecht voedingspatroon hanteren, vermijd deze diëten.

Atkins dieet

Bij dit dieet mag je gedurende een periode enkel vetten en eiwitten binnen krijgen. Koolhydraten zijn bij dit dieet uit den boze. Producten die veel koolhydraten bevatten zijn pasta’s, noodles, aardappels en brood.
Voordeel: Gemakkelijk vol te houden, hongergevoel gering
Nadeel: Eetpatroon niet gevarieerd genoeg. Vooral sporters zullen koolhydraten missen doordat koolhydraten snel voor energie zorgen.

Slimfast

Hierbij worden dagelijks twee maaltijden vervangen door o.a. muesli-repen en shakes.
Voordeel: Gevarieerd eetpatroon
Nadeel: Vooral in het begin moeilijk vol te houden

Weightwatchers

Hierbij krijgt elke maaltijd en voedingsmiddel punten a.d.h.v. het aantal calorieën dat het telt. Per dag mag je maximaal een aantal punten, afhankelijk van welk doel je wil bereiken en welk geslacht je hebt.
Voordeel: Leuk om bij te houden, gevarieerd eetpatroon
Nadeel: Duur dieet, informatieboekjes en cursussen kosten geld.

Shakes

Afvallen met shakes is ook een manier om succesvol af te vallen.

Tags: diëten, effectief dieet, dietiek

Vorig bericht
Huidkanker snelst stijgende soort
Volgend bericht
Wat is migraine?

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.