Zelf snel en makkelijk afvallen

Veel mensen zijn bezig met afvallen. Wellicht ben jij er daar een van, aangezien je niet voor niets bij dit artikel terecht bent gekomen. Nu wordt afvallen over het algemeen als vrij lastig ervaren. Eigenlijk valt dat echter reuze mee.

Met slechts kleine aanpassingen aan je levensstijl is het namelijk al mogelijk om gewicht te verliezen. In de basis zijn er twee verschillende zaken te onderscheiden die je laten afvallen: bewegen en op je voeding letten.

Ga meer bewegen

“Meer bewegen”, dat is iets wat je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord. Misschien heeft dat je aangezet om jezelf in te schrijven bij de sportschool. Hartstikke goed natuurlijk, maar bewegen kan uiteraard beter worden getrokken dan enkel sporten. Wanneer je bijvoorbeeld altijd de auto pakt voor het overbruggen van zelfs de kleinste afstanden, dan is het verstandig om die netjes voor de deur te laten staan. Zeker als dat niet alleen bij hoge uitzondering gebeurt, kan zo’n kleine aanpassing je al een stuk meer beweging opleveren.

Let op je voeding

Laat thuiskomen van je werk heeft waarschijnlijk geen positieve invloed op de tijd die je doorbrengt in de keuken om een goede, voedzame maaltijd klaar te maken. Toch is het belangrijk om die tijd te nemen. Zorg ervoor dat je gevarieerd eet en alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. Let verder ook goed op welke tussendoortjes je pakt. Die mars rond een uur of 15:00 kan namelijk ook vervangen worden door een appel of banaan. Ook frisdrank kun je het beste vervangen door bijvoorbeeld water. Op deze manier zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Al die zaken zijn slechts kleine aanpassingen aan je levensstijl, maar kunnen grote gevolgen hebben op je gewicht. Heb je dit soort dingen (en misschien zelfs meer) al geprobeerd, maar lukt het je nog steeds niet om af te vallen? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een diëtist. Diëtisten kunnen je namelijk goed helpen bij deze problemen en kunnen precies achterhalen wat er in jouw specifieke geval nodig is.

Tags: afvallen, snel afvallen, makkelijk afvallen

Vorig bericht
Hoe kan ik buikvet verliezen
Volgend bericht
Wat is Couperose?

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.