Elektronische sigaret gezonder?

Leefstijl, Techniek

Een E-sigaret , ook wel door velen de elektronische sigaret genoemd, is een vervanger voor tabaksproducten. Dus een vervanger voor sigaretten, sigaren en diverse soorten pijpen waarmee ook tabak wordt gerookt.

In de media wordt de elektronische sigaret geroemd omdat het veel minder nadelige gevolgen voor de gezondheid van de roker heeft (ook voor de meerokers, overigens) dan het roken van tabak. In feite is de elektronische sigaret een soort van inhalator of inhaler. Daarmee simuleert men het roken van tabaksproducten. Het bevat ook geen tabak en er vindt geen verbranding plaats. U ademt geen lichaamsbedreigende en schadelijke stoffen zoals teer in. Ook tal van additieven die worden toegevoegd aan tabaksproducten of er van nature al inzitten, krijgt u niet binnen. Elektronische sigaretten zijn er zonder en ook met nicotine. Doorgaans rookt men de E-sigaret met nicotine.

Voordelen en eventuele risico’s?

Er zijn nogal wat uiteenlopende meningen over dit product. Wat wel duidelijk is, is dat elektronisch roken velen malen veiliger is dan ’t roken met tabak. Gaat men deze twee met elkaar vergelijken, dan kent de E-sigaret alleen maar voordelen en is het enige nadeel daarvan dat u nog steeds nicotine binnenkrijgt. Maar daar is het meestal om te doen. Om de kosten hoeft u het niet te laten, daar deze manier van roken tot wel vijf tot acht keer zo voordelig is in vergelijking met het roken van normale sigaretten.

Voor wie is de E-sigaret geschikt?

Allereerst willen we u duidelijk maken dat het niet aan te raden is voor niet-rokers om te beginnen met elektronisch roken. U krijgt nicotine binnen (tenzij u kiest voor nicotinevrije Liquids. Dit zijn vloeistoffen waarmee de sigaretten worden gevuld) en dit blijft een schadelijke en verslavende stof. De elektrische sigaretten gebruikt men meestal omdat het een veel minder schadelijke rookvorm is. Ook kunt u deze overal gebruiken en daarmee dus rookverboden ontlopen. Het is doorgaans ook goedkoper dan het gebruiken van tabaksproducten.

Dampen in plaats van roken!

Er zijn veel gevallen bekend van verstokte rokers die, nadat ze de E-sigaret een keer hebben geprobeerd, radicaal zijn overgestapt op het elektrische roken. Deze mensen zijn wellicht een voorbeeld voor u!

Tags: elektronische sigaret, e-sigaret, gezonder e-sigaret

Vorig bericht
Wat zijn stappentellers
Volgend bericht
Vijf redenen om te stoppen met facebook

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.