Wat zijn stappentellers

Bewegen, Preventie

Beweegt u voor uw gevoel ook al veel te weinig? Of beweegt u juist naar uw idee voldoende en wilt u alleen het doel stellen om elke dag een minimaal aantal stappen te zetten. Ook om af te vallen kunnen stappentellers een zeer prima hulpmiddel zijn. Sterker nog: daarvoor worden ze veel gebruikt.

Elke stap die u zet kost immers energie en door de stappentellers horloge de gehele dag te dragen komt u erachter hoeveel vet u verbrandt. Het aanbod van deze producten is divers en het is begrijpelijk dat u soms door al die bomen het bos niet meer zien kunt. Lees daarom dit blog en laat u zich door ons informeren.

Soorten stappentellers
Simpelweg zijn er twee soorten verkrijgbaar. Elk soort heeft echter weer een variëteit in aanbod. Allereerst is er de pedometer. Dit soort meters meten alleen het aantal stappen dat u zet. De meter is een klein apparaatje en deze kunt u daarom met gemak de hele dag (onzichtbaar) dragen. Het totaal aantal stappen dat u dagelijks zet wordt nauwkeurig bijgehouden. Deze meter meet alleen de stappen. Wilt u echter ook weten hoeveel u vet verbrandt, wat de afstand ongeveer is die u per dag aflegt en wilt u daarnaast ook uw hartslag meten en de tijd bijhouden d.m.v. een stopwatch of klok? Kies dan een stappenteller met deze mogelijkheden en betaal iets meer.

Waarom stappen tellen?
Door bij te houden hoeveel stappen u iedere dag zet, hebt u een stimulans. Zo stimuleren deze apparaatjes u om elke dag een hoeveelheid stappen te maken. Draag de stappentellers de gehele dag bij u. Zelfs in uw eigen woning zet u, zonder dat u het weet, heel wat stappen!

Hoeveel moet ik dagelijks bewegen?
De norm van voldoende dagelijkse beweging is, omgezet in stappen, ongeveer tienduizend. Veel mensen halen dit aantal maar moeilijk. Zit u onder de tienduizend per dag, dan beweegt u waarschijnlijk te weinig en moet u gauw daar een verandering in aanbrengen. Te weinig beweging kan leiden tot ernstige hart-en vaatziekten. Door een teller of meter aan te schaffen kunt u heel precies nagaan hoe het er met uw gezondheid voorstaat! Voor vele gezondheids artikelen kijkt u bij de categorie Sport en gezondheid Tech66.nl

Tags: tellen, stappen tellen, stappentellers, pedometer, waarom stappen tellen

Vorig bericht
Slaapdronkenheid, groot probleem
Volgend bericht
Elektronische sigaret gezonder?

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.