Gezond effect van wijn wederom aangetoond

Algemeen is bekend dat alcohol niet goed is voor het lichaam, in het bijzonder niet voor de nieren. Deze algemene gedachte wordt niet geheel gedeeld door onderzoekers uit de Verenigde Staten.

Uit onderzoek van de University of Colorado is namelijk gebleken dat degenen met gezonde nieren die ongeveer een glas wijn per dag dronken, 37 procent minder risico bleken te lopen op het ontwikkelen van een chronische nierziekte dan mensen die helemaal geen wijn dronken.

Bovendien bleek uit het onderzoek dat mensen die reeds een chronische nierziekte onder de leden hebben, er goed aan doen dagelijks een kleine hoeveelheid wijn te drinken. Zij lopen daarmee 29% minder kans op de ontwikkeling van hart- en vaatziektes ten opzichte van de nierpatiënten die geen wijn nuttigen. Het gunstige effect ervan wordt toegeschreven aan polyfenolen in wijn, dit zijn ontstekingsremmende stoffen die tevens als anti-oxidanten werken.

Kortom, naast de Engelse uitdrukking ‘an apple a day keeps the doctor away’ kan nu de volgende worden toegevoegd; ‘a glass of wine a day keeps the doctor away’.

Tags: wijn drinken, dagelijks wijntje, wijn gezond, gezonde wijn, wijn gezond waarom?, antioxidanten wijn, nierfunctie en wijn

Vorig bericht
Weiger kind zonder inenting op dagverblijf
Volgend bericht
Narcolepsie mogelijk door vaccin tegen Mexicaanse griep

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.