Vijf opmerkelijke en bestaande fobieën

Psychisch

Een fobie is een psychische aandoening waarbij iemand om vaak onduidelijke redenen, een ziekelijke angst ontwikkelt/heeft voor specifieke objecten, zaken of situaties.

Er wonen in onze wereld veel mensen met bepaalde fobieën/angsten. Voorbeelden van ‘normale’ angsten zijn; vliegangst, angst voor insecten of angst om opgesloten te zitten. Maar heb je al eens gehoord van deze aparte fobieën?

5. Paraskavedekatriaphobia

Het is een samenvoeging van de Griekse woorden paraskevi (vrijdag) en dekatria (13). Mensen die hieraan lijden, zijn bang voor vrijdag de dertiende.

4. Taphophobia
Mensen met taphophobia zijn als de dood dat zij levend worden begraven. Zij mijden elk ondergronds gebied en zijn vooral ook bang om onterecht overleden verklaard te worden.

3. Ithyphallophobia
Er bestaan mensen (ja ook mannen), die bang zijn voor het zien, krijgen of het denken aan een erectie. Deze bewezen fobie is zeldzaam maar komt wereldwijd voor. Mannen hebben vaak een ochtenderectie, voor mannen met deze fobie kan de ochtend dus extreem angstaanjagend zijn..

2. Nomophobia

Dit is iets waar wellicht meer mensen aan lijden dan tot nu toe bekend en misschien ook voor jou herkenbaar. Nomophobia is de angst om mobiel bereik te verliezen. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een lege batterij of het vergeten van de mobiel.

1. Phobophobia

De meest opvallende uit de lijst onbekende fobieen is deze. Mensen met phobophobia zijn bang om een fobie te hebben dan wel te krijgen. Een fobie voor een fobie.

Tags: vreemde fobieen, vreemde angsten, opmerkelijke fobieen, gekke fobieën

Vorig bericht
Praten helpt taalontwikkeling kind
Volgend bericht
Mannen zijn gelukkiger met hun gewicht uiterlijk en het leven

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.