Praten helpt taalontwikkeling kind

Onderzoek

Het lijkt een open deur, maar het is nu daadwerkelijk aangetoond door middel van een kleinschalige studie. Veel praten tegen een baby bevordert de taalontwikkeling. De taalontwikkeling verloopt sneller en mogelijk effectiever, als er al vanaf jongs af aan veel gecommuniceerd wordt met het kind.

Linguistisch-academische pedagogen waren het er lang niet over eens wat de belangrijkste stimulans was voor de taalontwikkeling van kinderen. Dit onderzoek schijnt nieuw licht over hoe de taalontwikkeling bij kinderen verloopt.

Het aantal woorden en de variatie in de woorden is van positieve invloed op de taalontwikkeling van kinderen. Het geeft hierbij niet als er tevens moeilijke termen in voor komen. Hoe meer woorden kinderen horen, hoe beter zij zullen presteren op school met taalgerelateerde vakken en toetsen. De resultaten waren verbluffend, voor elke toename van honderd woorden dat tegen een baby werd gesproken, behaalde het kind op latere leeftijd (zeven maanden) maar liefst twee punten meer op bepaalde taaltestjes.

Tags: taalontwikkeling kind, kind, taal, talen kind, talenknobbel, communicatie kind

Vorig bericht
‘Administratielast in de zorg rijst de pan uit’
Volgend bericht
Vijf opmerkelijke en bestaande fobieën

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.