Elektrische sigaret onveilig voor kinderen

De vloeibare nicotine die in een e-sigaret en in diens navulverpakkingen zit, kan acute nicotinevergiftiging veroorzaken indien jonge kinderen ermee in aanraking komen. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het advies luidt dan ook om de e-sigaret en attributen ver verwijderd van kinderen te houden om aanraking te voorkomen.

Dit jaar zijn naar verluid al zes meldingen binnengekomen van kinderen die in aanraking zijn gekomen met de nicotine van de e-sigaret. Daarnaast is al één dode gemeld uit het buitenland door toedoen van de vloeibare nicotine.

E-sigaret en zwangerschap

De nicotine in de e-sigaret is wel degelijk schadelijk voor het ongeboren kind. Zwangere vrouwen wordt dus dringend afgeraden om tijdens de zwangerschap de e-sigaret te gebruiken.

Nadelen e-sigaret

Daarnaast blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat er bij het gebruik van de e-sigaret toch ongezonde stoffen in de lucht vrijkomen. Daarnaast is de e-sigaret net zo verslavend als een gewone sigaret en zitten er tevens kankerverwekkende stoffen in.

Tags: e-sigaret, e-sigaret nadelen, e-sigaret onveilig, e-sigaret onveilig voor kinderen, elektrische sigaret, elektrische sigaret nadelen, elektrische sigaret hoe werkt het

Vorig bericht
Aspirine (ascal) liever ’s avonds innemen
Volgend bericht
Energydrinks ongezond

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.