Verband tussen depressie en koolhydraten

Vrouwen in het algemeen, die veel rood vlees en andere koolhydraatrijke maaltijden nuttigen hebben een grotere kans om depressief te worden. Het tegenovergestelde blijkt het geval indien de vrouwen veel vis en olijfolie nuttigen.

Dit is een conclusie van een onderzoek, gedaan door de Harvard School. Het onderzoek duurde maar liefst 10 jaar en er werd met name gekeken naar de invloed van het voedingspatroon op de depressie.

Het dagelijks nuttigen van koolhydraatrijke maaltijden hangt samen met een 30-40% grotere kans op het ontwikkelen van een depressie. Vrouwen die daarentegen veel koffie, vis, wijn en olijfolie tot zich nemen hebben een kleinere kans op het ontwikkelen van een depressie.

Door het nuttigen van koolhydraatrijk voedsel wordt het beloningssysteem van de hersenen getriggerd en worden gelukshormonen geproduceerd. De suikerpiek die na koolhydraatvoedsel volgt zorgt desalniettemin voor een algemene malaise en lusteloos gevoel. Het is voor de stemming juist belangrijk om een stabiel suikergehalte in het bloed te handhaven.

Tags: depressie, voedingspatroon, voedingspatroon voedsel

Vorig bericht
Kinderen met een hersenschudding vaker depressief
Volgend bericht
Vrouwen met diabetes vaker hartziekte

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.