Chemotherapie via de tepel mogelijk effectiever

Door middel van onderzoek bij muizen met borstkanker is vastgesteld dat het geven van chemotherapie via de tepels effectiever is dan de traditionele manier. Via de tepels bereikt de chemotherapie de melkklieren.

Dit heeft twee voordelen, allereerst bereikt de chemotherapie door middel van de klieren, gerichter en specifieker de plaats waar de borstkanker zich bevindt. Daarnaast passeert op deze manier de medicatie niet de lever. Via de traditionele manier zal de lever de chemotherapie eerst gedeeltelijk afbreken alvorens het de plek van de kanker kan bereiken.

Via de traditionele manier zal de medicatie in de bloedbaan worden opgenomen en worden vervoerd. De medicatie bereikt ook andere delen van het lichaam en zal voor heftige bijwerkingen zorgen, o.a. haaruitval. Doordat het nu niet meer in het bloed hoeft te worden opgenomen om effectief te zijn, zullen ook bijwerkingen verleden tijd zijn.

Het onderzoek loopt nog en er zal nog moeten worden uitgezocht of deze manier van chemotherapie ook toepasbaar is bij mensen.

Tags: chemotherapie, chemotherapie via tepels, bijwerkingen chemotherapie

Vorig bericht
Onderzoek naar bijwerkingen griepprik
Volgend bericht
Structuur in eetpatroon voorkomt kinderobesitas

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.