Hoge bloeddruk blijft vaak onopgemerkt

Een hoge bloeddruk kan voor klachten zorgen, maar dit is niet bij elke patiënt het geval. Zo blijkt uit recentelijk uitgevoerd wereldwijd onderzoek dat circa de helft van alle patiënten met een te hoge bloeddruk niet op de hoogte is van hun hoge bloeddruk. Zij gaan hier dus ook niet op tijd mee naar de arts en missen hierdoor een goede behandeling.

Niet alleen landen met hoge inkomens maar ook landen met lage inkomens bevestigen deze stelling.Het onderzoek werd uitgevoerd in 17 landen onder ongeveer 150.000 volwassenen. Bij het onderzoek werden hun bloeddruk en hartslag gemeten en werd hun medicijngebruik uitgevraagd.

Te hoge bloeddruk

Een te hoge bloeddruk is op lange termijn gevaarlijk en is één van de belangrijkste oorzaken van hart- en vaatziekten, zoals een beroerte. Doordat een hoge bloeddruk niet altijd voor symptomen zorgt, lopen veel mensen te lang door zonder hierbij naar de huisarts te gaan. Hierdoor wordt er geen behandeling (zoals zoutarm dieet, aanpassing bewegingspatroon en/of medicatie) gestart en wordt de kans op complicaties alsmaar groter. Van een te hoge bloeddruk wordt over het algemeen gesproken bij een bovendruk boven de 140, en een onderdruk boven de 90.

Tags: hoge bloeddruk, onopgemerkt, bloeddruk, wanneer een te hoge bloeddruk

Vorig bericht
Parkinson te zien aan handschrift
Volgend bericht
Symptomen hartinfarct bij vrouwen anders

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.