Wat te doen bij een wespen- of bijensteek?

Wespen en bijen steken alleen als zij zich ernstig bedreigd voelen. Het voorkomen van een steek is dus een pré. Word je helaas toch gestoken? Dan vind je hieronder enkele tips.

Angel

In veel gevallen blijft bij een wespen- of bijensteek de angel in de huid zitten. Het is verstandig om deze angel (hoe diep deze ook zit) direct verwijderen. De angel kan namelijk op langere termijn zorgen voor een vervelende infectie. Probeer niet te knijpen in de huid omdat het gif hierdoor eerder wordt opgenomen in het lichaam.

Gif

Het is verstandig om zoveel mogelijk gif uit te zuigen. Dit doe je door middel van je mond te plaatsen op de aangedane plek en zo hard mogelijk te zuigen. Het sap kun je vervolgens uitspugen op de grond. Deze actie moet je vrijwel direct na de steek doen, anders is het gif al opgenomen in het lichaam.

Onschuldig

Vaak is een wespen- en bijensteek onschuldig en blijft zonder gevolgen. Enkel mensen die allergisch zijn voor wespen-/bijensteken hebben professionele hulpverlening nodig. Indien er niet tijdig wordt ingegrepen kan de persoon in een anafylactische shock komen

Tags: wespensteek, wesp, wesp gestoken, gestoken wesp

Vorig bericht
Ontbijt overslaan, gevaarlijk!
Volgend bericht
Wat is een bijna-dood ervaring?

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.