Wat is migraine?

Helaas is voor veel migrainepatiënten de pijn zo heftig dat normaal functioneren in de maatschappij bemoeilijkt wordt. Het ziekteverzuim ten gevolge van migraine is hoog en stuit bovendien op grote weerstand bij omstanders.

In Nederland heeft ongeveer 9% van de bevolking last van migraine, de aandoening komt met name voor onder vrouwen. Migraine is deels erfelijk en patiënten hebben vaak familieleden met soortgelijke klachten.

Over de oorzaak van Migraine zijn de gezondheidswetenschappers het nog niet met elkaar eens. Uit recent onderzoek blijkt de vaatstructuur die de hersenen van bloed voorziet, minder ontwikkeld dan bij mensen zonder migraine. Wetenschappers hebben hiervoor MRI-scans gedaan bij zowel mensen mét als zonder migraine, en hebben deze met elkaar vergeleken. Door de onderontwikkelde vaatstructuur (cirkel van Willis) zou er een assymetrische bloedvoorziening naar de hersenen zijn met als gevolg migraine.

Migraine is overigens in veel gevallen te behandelen. Wellicht niet altijd curatief, maar de symptomen kunnen wel sterk verminderd worden door bepaalde medicatie. Ook kunnen migraine-aanvallen beperkt worden door een goede gestructureerde en gezonde levensstijl.

Tags: migraine, symptomen, cirkel van willis, oorzaak migraine

Vorig bericht
Welk dieet is effectief
Volgend bericht
Erectiestoornissen

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.