Goedkoopste zorgverzekering biedt uitkomst bij stijgende zorgpremies

Politiek

Onlangs werd bekend dat zorgverzekeraar DSW de premie gemiddeld met 30 euro per jaar verhoogd vanaf 2018. Dit komt doordat de inkomsten uit het zorgverzekeringsfonds lager zijn uitgevallen.

Tegenvaller zorgverzekeringfonds kan grote gevolgen hebben

Doordat zorgverzekeraars minder inkomsten krijgen uit het zorgverzekeringsfonds ( een soort subsidie pot voor verzekeraars ) zullen veel verzekeraars genoodzaakt zijn de prijzen te verhogen. Daar komt nog eens bij dat er een inflatiecorrectie aankomt. Een gevolg voor de consument zijn een hogere zorgpremie en dus hogere maandlasten.

Een ander gevolg is dat verzekeraars hun pakketten gaan aanpassen. Er wordt verwacht dat de aanvullende pakketten minder ziektekosten gaan dekken. Hierdoor zullen consumenten duurdere pakketten moeten aanschaffen om dezelfde zorg te ontvangen. Voor de consument is er wel een manier om de kosten zo goed mogelijk te beperken. Er zijn websites waar je de goedkoopste zorgverzekering kan kiezen door alle zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Hierbij kan je filteren op aanvullende pakketten en een eigen risico naar jou keus.

Op aanvullende pakketten kan bespaard worden

Veel mensen zijn huiverig om een aanvullend pakket te nemen vanwege de hoge kosten. Toch kan het zo zijn dat er een zorgverzekeraar is die net de zorgkosten dekt die je nodig hebt in het goedkoopste aanvullende pakket. De ene zorgverzekeraar biedt namelijk minder vergoedingen in een pakket voor een lage prijs terwijl de andere zorgverzekeraar een hogere maandpremie vraagt voor een uitgebreider pakket. Vergelijk zorgverzekeringen dus zorgvuldig door te kijken naar een basisverzekering in combinatie met bijvoorbeeld een aanvullend pakket voor fysiotherapie. Zo minimaliseer je de stijgende zorgkosten in Nederland.

Een andere manier om op je zorgpremie te besparen is door het eigen risico te verhogen. Zoals de naam al doet vermoeden brengt dit wel een extra risico met zich mee. Als je namelijk zorgkosten maakt die vergoed worden, kost dit vaak eerst je eigen risico. Sommige ‘simpele’ ingrepen kunnen veel kosten met zich mee brengen. Denk dus goed na voordat je dit doet.

Tags: zorgpremies, zorgverzekering

Vorig bericht
Hoogsensitiviteit: wat is het en hoe kun je het herkennen?
Volgend bericht
Omgaan met vermoeidheidsklachten

Ook interessant

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.